Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022

Πρόσκληση προς συγγραφείς να συμμετέχουν στην ανθολογία «Θρύλοι του Σύμπαντος X: Η μεγάλη ετήσια Ελληνική ανθολογία λογοτεχνίας του φανταστικού»

   Πρόσκληση προς συγγραφείς να συμμετέχουν στην ανθολογία

«Θρύλοι του Σύμπαντος X: Η μεγάλη ετήσια Ελληνική ανθολογία
λογοτεχνίας του φανταστικού»







Οι συμμετοχές θα είναι ανοιχτές μέχρι στις 1 Νοεμβρίου του 2022.
Η πρώτη παρουσίαση θα γίνει στα μέσα Δεκεμβρίου του 2022 στην Αθήνα, στα πλαίσια του κεντρικού φεστιβάλ Όψεις του Φανταστικού.
Από τη στιγμή που κατορθώσαμε να κάνουμε Όψεις του Φανταστικού στην Αθήνα στις 19 Ιουνίου, στο RockWood μετά από δύο χρόνια, δώσαμε παράταση για τις συμμετοχές μέχρι τις 1 Νοεμβρίου, ώστε η πρώτη παρουσίαση της ανθολογίας να γίνει στις επόμενες κεντρικές Όψεις του Φανταστικού στην Αθήνα. 




Αγαπάτε τη λογοτεχνία του φανταστικού, τη λογοτεχνία τρόμου, το steampunk, την επιστημονική φαντασία;
Ονειρεύεστε αρχαίους πολιτισμούς, να περπατάτε στις πόλεις της αυτοκρατορίας των Ίνκας, ονειρεύεστε τον μυθικό πολιτισμό της Αρχαίας Αιγύπτου, να διαβαίνετε τις πύλες της πόλης με τις εκατό πύλες, προσδοκώντας να προσκυνήσετε τον ζωντανό Θεό, τον Φαραώ, τον αντιπρόσωπο των Θεών επί της Γης; 
Ονειρεύεστε σκοτεινά δάση με τρομαχτικές οντότητες, μεσαιωνικές πόλεις με πλάσματα της νύχτας να τριγυρνάμε μέσα στους μισοσκότεινους δρόμους ψάχνοντας για φρέσκο αίμα και για χαμένες ψυχές; 
Ονειρεύεστε τεράστιους στόλους από ιστιοφόρα να διασχίζουν τους ουρανούς κινούμενα με την αθάνατη δύναμη του ατμού, ανοίγοντας καινούργια σύνορα για τους ανθρώπους;
Τα όνειρα σας είναι γεμάτα εξωγήινους πολιτισμούς, άπειρους πλανήτες χαμένους στο άγνωστο του διαστήματος, φουτουριστικά διαστημόπλοια σε αποστολές στα πέρατα του σύμπαντος;
Γράφετε λογοτεχνία του φανταστικού, ότι είδος της και να γράφετε;  
Τότε αυτή είναι η σωστή ανθολογία για εσάς!
Περιμένουμε συμμετοχές από όλους σας! 
 
Μετά από την επιτυχημένη έκδοση των πρώτων εννέα  τόμων των «Θρύλων του Σύμπαντος», από το 2007, με τη συμμετοχή πάνω από τριακοσίων Ελλήνων συγγραφέων του φανταστικού,  προχωράμε τώρα στην έκδοση του δέκατου τόμου και απευθύνουμε γενικό κάλεσμα σε όλους τους συγγραφείς που γράφουν λογοτεχνία του φανταστικού.
Γράφετε λογοτεχνία του φανταστικού, οποιαδήποτε κατηγορία, είτε φαντασία, είτε τρόμο, είτε επιστημονική φαντασία; Περιμένουμε τα κείμενα σας σήμερα!
Ελάτε και εσείς να γίνετε μέρος της ιστορίας! Γιατί οι «Θρύλοι του Σύμπαντος» είναι η ζωντανή ιστορία της Ελληνικής Λογοτεχνίας του Φανταστικού!
Περιμένουμε τα κείμενα σας για τη μεγαλύτερη ετήσια ανθολογία Ελληνικού διηγήματος φανταστικής λογοτεχνίας!. 
Διεκδικήστε σήμερα τη συμμετοχή σας στη μεγάλη ετήσια Ελληνική ανθολογία λογοτεχνίας του φανταστικού, τους «Θρύλους του Σύμπαντος X»! 
Γίνετε και εσείς μέρος της ιστορίας!  
Οι Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές δημιουργήθηκαν πριν από δέκα εφτά χρόνια έχοντας ένα και μοναδικό σκοπό, να αναγεννήσουν τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο και να στηρίξουν τους Έλληνες και Κύπριους συγγραφείς του φανταστικού. 
Το 2007 εκδώσαμε τον πρώτο τόμο των «Θρύλων του Σύμπαντος». 
Από το 2011 αρχίσαμε να διοργανώνουμε το Φεστιβάλ Όψεις του Φανταστικού έχοντας σαν στόχο την προώθηση των βιβλίων και των συγγραφέων του εκδοτικού και της λογοτεχνίας του φανταστικού σε κάθε πόλη της Ελλάδας.
Από το 2012 αρχίσαμε οργανωμένα να προωθούμε και να εκδίδουμε βιβλία από Κύπριους συγγραφείς και ταυτόχρονα να διοργανώνουμε το Φεστιβάλ Όψεις του Φανταστικού και στην Κύπρο. 
Το 2017 συμμετείχαμε για πρώτη φορά στην Διεθνή Έκθεση βιβλίου της Φρανκφούρτης, όπως και σε μια σειρά από άλλες διεθνείς εκθέσεις βιβλίων, πιστεύοντας ότι ήρθε η ώρα να φέρουμε την Ελληνική Λογοτεχνία του Φανταστικού έξω από τα όρια της Ελλάδας και της Κύπρου και να την κάνουμε γνωστή σε όλο τον κόσμο.  
Συνεχίζουμε πάντα προς τα εμπρός και προχωράμε στην έκδοση της ανθολογίας «Θρύλοι του Σύμπαντος X: Η μεγάλη ετήσια Ελληνική ανθολογία λογοτεχνίας του φανταστικού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου