Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

Πρόσκληση προς συγγραφείς να συμμετέχουν στην ανθολογία «Θρύλοι του Σύμπαντος IX: Η μεγάλη ετήσια Ελληνική ανθολογία λογοτεχνίας του φανταστικού»

Πρόσκληση προς συγγραφείς να συμμετέχουν στην ανθολογία
«Θρύλοι του Σύμπαντος IX: Η μεγάλη ετήσια Ελληνική ανθολογία
λογοτεχνίας του φανταστικού»





Δόθηκε επίσημη τελική παράταση μέχρι στις 18 Αυγούστου του 2020.
Η παράταση ισχύει μόνο για αποστολή καινούργιων συμμετοχών.

Οι συμμετοχές θα είναι ανοιχτές μέχρι στις 18 Αυγούστου του 2020.
Η πρώτη παρουσίαση θα γίνει στις 27 Σεπτεμβρίου του 2020 στην Αθήνα, στα πλαίσια του φεστιβάλ Όψεις του Φανταστικού.



Τελευταία ενημέρωση: 19/7/2020
Κατόπιν των εξελίξεων στο θέμα που έχει δημιουργηθεί με τον κορονοϊό και τις διάφορες κρατικές απαγορεύσεις που καθιστούσαν αδύνατη  τη διοργάνωση του φεστιβάλ Όψεις του Φανταστικού, και καθώς η ανθολογία Θρύλοι του Σύμπαντος είναι ένα ζωντανό κομμάτι του φεστιβάλ Όψεις του Φανταστικού, και το φεστιβάλ είναι παράλληλα το κύριο μέσο προώθησης της ανθολογίας και των συγγραφέων που συμμετέχουν σε αυτή, δώσαμε αρχικά μια πρώτη παράταση για αποστολή συμμετοχών και τώρα καθώς έχουμε ημερομηνία για το φεστιβάλ στην Αθήνα, στις 27 Σεπτεμβρίου, Κυριακή, δίνουμε μια δεύτερη και τελική παράταση για αποστολή συμμετοχών μέχρι στις 18 Αυγούστου. 
Το Φεστιβάλ Όψεις του Φανταστικού θα διοργανωθεί στις 27  Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, όπου θα γίνει και η πρώτη παρουσίαση της ανθολογίας, μετά θα διοργανωθεί σε μια σειρά από πόλεις στην επαρχεία, όπου θα γίνουν παρουσιάσεις της ανθολογίας και τον Οκτώβριο θα διοργανωθεί στην Κύπρο, όπου θα γίνουν πάλι παρουσιάσεις της ανθολογίας. 
Μέσα σε αυτή την ιδιαίτερη περίσταση περιμένουμε κείμενα από όλους σας καθώς η λογοτεχνία του φανταστικού ήταν και είναι δύναμη και φωνή ελευθερίας έκφρασης και προόδου και έχει τη δυνατότητα να δείχνει πάντοτε ένα διαφορετικό δρόμο από τον επίσημο που επιβάλλεται. 






Κάντε like στην σελίδα της ανθολογίας στο facebook για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα!

https://www.facebook.com/universe.legends.9



Αγαπάτε τη λογοτεχνία του φανταστικού, τη λογοτεχνία τρόμου, το steampunk, την επιστημονική φαντασία;
Ονειρεύεστε αρχαίους πολιτισμούς, να περπατάτε στις πόλεις της αυτοκρατορίας των Ίνκας, ονειρεύεστε τον μυθικό πολιτισμό της Αρχαίας Αιγύπτου, να διαβαίνετε τις πύλες της πόλης με τις εκατό πύλες, προσδοκώντας να προσκυνήσετε τον ζωντανό Θεό, τον Φαραώ, τον αντιπρόσωπο των Θεών επί της Γης; 
Ονειρεύεστε σκοτεινά δάση με τρομαχτικές οντότητες, μεσαιωνικές πόλεις με πλάσματα της νύχτας να τριγυρνάμε μέσα στους μισοσκότεινους δρόμους ψάχνοντας για φρέσκο αίμα και για χαμένες ψυχές; 
Ονειρεύεστε τεράστιους στόλους από ιστιοφόρα να διασχίζουν τους ουρανούς κινούμενα με την αθάνατη δύναμη του ατμού, ανοίγοντας καινούργια σύνορα για τους ανθρώπους;
Τα όνειρα σας είναι γεμάτα εξωγήινους πολιτισμούς, άπειρους πλανήτες χαμένους στο άγνωστο του διαστήματος, φουτουριστικά διαστημόπλοια σε αποστολές στα πέρατα του σύμπαντος;
Γράφετε λογοτεχνία του φανταστικού, ότι είδος της και να γράφετε;  
Τότε αυτή είναι η σωστή ανθολογία για εσάς!
Περιμένουμε συμμετοχές από όλους σας! 
 

Μετά από την επιτυχημένη έκδοση των πρώτων οχτώ  τόμων προχωράμε τώρα στην έκδοση του ένατου τόμου των «Θρύλων του Σύμπαντος» και απευθύνουμε γενικό κάλεσμα σε όλους τους συγγραφείς που γράφουν λογοτεχνία του φανταστικού.
Γράφετε λογοτεχνία του φανταστικού, οποιαδήποτε κατηγορία, είτε φαντασία, είτε τρόμο, είτε επιστημονική φαντασία; Περιμένουμε τα κείμενα σας σήμερα!
Ελάτε και εσείς να γίνετε μέρος της ιστορίας! Γιατί οι «Θρύλοι του Σύμπαντος» είναι η ζωντανή ιστορία της Ελληνικής Λογοτεχνίας του Φανταστικού!
Περιμένουμε τα κείμενα σας για τη μεγαλύτερη ετήσια ανθολογία Ελληνικού διηγήματος φανταστικής λογοτεχνίας!. 
Διεκδικήστε σήμερα τη συμμετοχή σας στη μεγάλη ετήσια Ελληνική ανθολογία λογοτεχνίας του φανταστικού, τους «Θρύλους του Σύμπαντος IX»! 
Γίνετε και εσείς μέρος της ιστορίας!  

Οι Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές δημιουργήθηκαν πριν από δέκα πέντε χρόνια έχοντας ένα και μοναδικό σκοπό, να αναγεννήσουν τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο και να στηρίξουν τους Έλληνες και Κύπριους συγγραφείς του φανταστικού. 
Το 2007 εκδώσαμε τον πρώτο τόμο των «Θρύλων του Σύμπαντος». 
Από το 2011 αρχίσαμε να διοργανώνουμε το Φεστιβάλ Όψεις του Φανταστικού έχοντας σαν στόχο την προώθηση των βιβλίων και των συγγραφέων του εκδοτικού και της λογοτεχνίας του φανταστικού σε κάθε πόλη της Ελλάδας.
Από το 2012 αρχίσαμε οργανωμένα να προωθούμε και να εκδίδουμε βιβλία από Κύπριους συγγραφείς και ταυτόχρονα να διοργανώνουμε το Φεστιβάλ Όψεις του Φανταστικού και στην Κύπρο. 
Το 2017 συμμετείχαμε για πρώτη φορά στην Διεθνή Έκθεση βιβλίου της Φρανκφούρτης, όπως και σε μια σειρά από άλλες διεθνείς εκθέσεις βιβλίων, πιστεύοντας ότι ήρθε η ώρα να φέρουμε την Ελληνική Λογοτεχνία του Φανταστικού έξω από τα όρια της Ελλάδας και της Κύπρου και να την κάνουμε γνωστή σε όλο τον κόσμο.  
Συνεχίζουμε πάντα προς τα εμπρός και προχωράμε στην έκδοση της ανθολογίας «Θρύλοι του Σύμπαντος IX: Η μεγάλη ετήσια Ελληνική ανθολογία λογοτεχνίας του φανταστικού».




Αυτά που θα θέλαμε να μας στείλετε: 

Οι συμμετοχές θα είναι ανοιχτές μέχρι στις 18 Αυγούστου του 2020. 

• Ένα μέχρι και πέντε διηγήματα, από 1.000 μέχρι και 15.000 λέξεις το καθένα. Εμείς θα επιλέξουμε ένα με πέντε από αυτά. 
• Τα διηγήματα αυτά να μην τα έχετε εκδώσει ή δημοσιεύσει κάπου αλλού, σε έντυπο ή στο ίντερνετ. 
• Μαζί με τα διηγήματα σας να μας στείλετε και τη φόρμα που ακολουθεί, συμπληρωμένη. Για να γνωριστούμε. 
• Να μας τα στείλετε μέχρι τις 18 Αυγούστου του 2020, στο e_mail: 
universepaths@yahoo.com 
αφού βέβαια θα έχετε διαβάσει προσεκτικά τους όρους συμμετοχής. 
• Τα διηγήματα θα πρέπει να ανήκουν αποκλειστικά στον χώρο της λογοτεχνίας του φανταστικού και να είναι αυστηρά μέσα στα όρια των 1.000 με 15.000 λέξεων.
• Μην μας στέλνετε τα κείμενα σε .pdf. Στείλτε τα ή σε .doc αρχείο του Word ή σε .docx και .odp του Open Office. 




Τι ζητάμε;

Κείμενα από Έλληνες και Κύπριους συγγραφείς που ζούνε στην Ελλάδα, στην Κύπρο ή στο εξωτερικό.  
Τα κείμενα σας  πρέπει να είναι στα Ελληνικά.  Επίσης δεχόμαστε και κείμενα από ξένους συγγραφείς που γράφουν στα Ελληνικά. 

Αυτό που θέλουμε να γράψετε είναι:
- Επιστημονική φαντασία 
-military science fiction
-space opera
-cyberpunk
-steampunk
-Ηρωική φαντασία
-high fantasy
-sword and sorcery
-μυθοπλαστικά παραμύθια
-μαγικός ρεαλισμός
-Τρόμος
-αστικός τρόμος 
-γοτθικός τρόμος
-steampunk βασισμένο στην Βικτωριανή εποχή 
-steampunk βασισμένο στην εποχή του Αμερικάνικου εμφυλίου πολέμου 
-steampunk βασισμένο σε μια post apocalyptic εποχή
-έθνικ steampunk, ένα σύγχρονο είδος που έχει κυρίως αναφορές στην Ινδία και στην Κίνα.


Αυτά που αναφέρονται εδώ είναι ένας οδηγός. 
Το κείμενο σας μπορεί να έχει την οποιαδήποτε αναφορά θέλετε εσείς, ακόμα και αν δεν αναφέρεται ρητά σε αυτή την ανακοίνωση, φτάνει ο/η συγγραφέας να είναι Έλληνας ή Κύπριος ή και ξένος, εφόσον γράφει στα Ελληνικά, και τα κείμενα να είναι μέσα στα πλαίσια της λογοτεχνίας του φανταστικού.  
Αν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση ή ανάγκη για διευκρίνιση θα χαρούμε να σας απαντήσουμε στο e_mail:
universepaths@yahoo.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου